У видавництві «Джура» вийшла книжка Олександра Хоменка «Таріль коло раю»

У видавництві «Джура» щойно вийшла книжка Олександра Хоменка «Таріль коло раю». Про це повідомила у Фейсбуці, вітаючи Олександра з днем народження, його дружина, письменниця Наталка Позняк-Хоменко.

 

«Сьогодні в Сашка День народження!

Він не дуже любив святкувати. Завжди відмахувався від подарунків, казав, що у нього все є. Іноді, правда, підсовував мені замовлення на букіністичному сайті, де знаходив черговий раритет – дореволюційний стародрук чи видання української класики доби Розстріляного відродження, де дивом збереглася передмова когось із репресованих літературознавців, і просив: “Ну, якщо хочеш мені щось подарувати, то замов оце”. До речі, на війну він узяв із собою “Кобзар” 1907 року видання. Відмовився і від шкарпеток, і від додаткової футболки (“Місця нема”) – а “Кобзар” узяв.

День народження на відстані. Зараз багато хто в такому стані. Вірю, чекаю, сподіваюся. Дуже хотілося б бути поряд (не лише сьогодні, але і взагалі), але у кожного зараз свій фронт.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Сашко зізнався, що він видалив із телефона Фейсбук і Вайбер – з метою безпеки. Але я збережу всі ваші привітання і побажання. І дам йому перечитати по поверненні.

А ще, вітання приймаються на карточку. 5168755907785154. Хоменко Ярина Олександрівна. У четвер до хлопців їде кур’єр, а нам ще треба викупити батареї для рацій. Ну і, якщо назбираємо, то і самі рації. Тому – дякую всім за кожну копійку. Ми переможемо!

Ще хочу похвалитися подарунком, який Сашкові зробив наш кум Василь Ванчура та видавництво Джура. Нова книжка “Таріль коло раю” із чудовими ілюстраціями художниці Олени Маричевської. Щиро запрошую всіх на презентацію.

Після Перемоги!»

Редакція «Української літературної газети» долучається до привітань на адресу нашого шановного автора, талановитого письменника Олександра Хоменка з нагоди його дня народження і виходу нової книжки. При цьому нагадаємо, що поетична добірка Олександра Хоменка під назвою «Таріль коло раю» була надрукована в «Українській літературній газеті» в 2019 році (https://litgazeta.com.ua/poetry/taril-kolo-rayu/)

Нехай Господь оберігає  і додає сил! Слава Україні!