У столиці прощаються з Лесем Танюком

 
У Києві відбувається церемонія прощання з головою Національної спілки театральних діячів України, видатним політичним і громадським діячем, письменником та режисером Лесем Танюком. Прощання проходить у клубі Кабінету міністрів.
Попрощатися і віддати шану його пам’яті прийшли представники театру, кіно, а також політичні діячі, серед них – і президент України Петро Порошенко.
Народний артист України, режисер театру та кіно Лесь Танюк помер 18 березня.
Раніше Порошенко висловив співчуття рідним, близьким та колегам  Леся Танюка у зв’язку із його смертю.
«Пішла з життя людина, яка стояла у витоків створення незалежної Української держави. Ми втратили митця, який віддавав усі свої сили і талант розвиткові національного театрального мистецтва, підтримці діячів театру. Лесь Степанович ревно захищав українську культуру та мову, багато зробив для повернення із забуття імен репресованих митців», – зазначив глава держави.
Читайте також: Лесь ТАНЮК: “Зростає золотий запас протестної енергії”
«Схиляю голову в жалобі і висловлюю сердечні співчуття. Світла пам’ять про прекрасну людину і великого патріота України назавжди залишиться у наших серцях», – додав Порошенко.
Танюк народився у 1938 році у селищі Жукин на Київщині. Він був професором Київського державного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого. Автор понад 600 публікацій на теми культури, політики, мистецтва, збірників поезій. Отримав звання заслуженого діяча мистецтв України (1995 р.) та народного артиста України (2008р.). Був народним депутатом України I-VI скликань.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал