Письменник Любка похвалився, що відмовився від прохідних місць в списках двох партій

Письменник Андрій Любка заявляє, що дві політичні сили запропонували йому прохідне місце в їхніх партійних списках на позачергових виборах до Верховної Ради, і обом він відмовив.
Про це письменник повідомив у своєму Блозі на Радіо Свобода.
“Одразу дві політичні партії, яким соціологи пророкують подолання виборчого бар’єру, запропонували мені місце в прохідній частині списку. На ці пропозиції я відповів твердою відмовою з кількох причин. Перша – стратегічна. Я не хочу йти у владу. Бо впевнений – зміни впроваджує не тільки влада. (…) Друга причина – методологічна. Розумію, що виборча кампанія дуже коротка, строки стислі, висунення має відбутися вже цього тижня, тому всі поспішають і намагаються швидко домовитися про головне. Втім, я б із більшою довірою й повагою поставився до пропозиції долучитися до написання політичної програми, а не до запрошення в список”, – написав Любка.
Читайте також: Складено топ-25 найпопулярніших сучасних українських письменників (інфографіка)
Також він заявляє, що не хоче “обмежувати свободу свого висловлювання партійними рамками чи згодою підтримати конкретного політика”.
“Четверта причина – професійна. Я хочу писати книжки, а не законопроекти. Ні, я далекий від думки, що література здатна змінити світ, але під час останньої президентської кампанії помітив цікаву закономірність: начитані, мудрі люди схильні обирати раціональніше й відповідальніше. Тому писати й перекладати книжки українською для мене – це теж змінювати Україну. Як заповідав Квітка-Основ’яненко, «швець знай шевство, а в кравецтво не мішайся». Хай кожен якісно робить свою роботу”, – написав письменник.
УЛГ в Telegram: https://t.me/ukrlitgazeta
УЛГ у Facebook: https://www.facebook.com/litgazeta.com.ua

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал