Як вибрати смачні і якісні суші

289

 

Суші давно популярні в багатьох країнах світу, в тому числі, в Україні. З рибою, морепродуктами, вегетаріанські – широкий асортимент порадує найвибагливішого гурмана!

Якщо ви попросите японця приготувати вам роли, у відповідь він лише здивовано подивиться на вас. Справа в тому, «ролами» традиційні маки стали іменувати американці і європейці, посилаючись на зовнішній вигляд цієї страви. В японській кухні можна виділити кілька видів таких «рулетів»: маки (тонкі роли), футомакі (роли зі складною, багатокомпонентною начинкою) і урамакі ( «роли навиворіт»). Що стосується останніх, то країною їх походження є США. У 80-ті роки минулого століття американські суші-майстри відмітили, що відвідувачі з’їдають тільки начинку ролів, а норі приймають за обгортку. Щоб вирішити цю проблему, кухарі вирішили «ховати» водорості всередині страви. Урамакі припали до смаку американцям, а незабаром завоювали популярність і в інших країнах, включаючи Японію.

Крім ролів, в «клан» суші також входять і інші страви. Найбільш популярними серед них є сашимі (тонкі смужки філе риби), нігірі (брусочки рису, вкриті рибою або іншими продуктами), гункан ( «кораблики» з рису і начинки, загорнуті в норі). Щоб навчитися робити суші смачно і правильно, японські майстри відвідують спеціалізовані школи протягом довгого часу.

Ви можете купити суші Дніпро, але щоб приготувати смачні суші, потрібно з усією відповідальністю підійти до вибору відповідних інгредієнтів. Саме від якості продуктів буде залежати не тільки зовнішній вигляд і смак вашого страви, а й ваші враження від самого процесу приготування. Отже, в мінімальний набір для суші входять: рис, водорості норі, сушідзе (оцтова заправка), соєвий соус, імбир, васабі і начинка (риба, морепродукти, сир, гриби, овочі і т.п.) .

Рис для суші – основа основ. Саме від його якості залежить, почуєте ви від своїх гостей захоплені вигуки «Які смачні суші вийшли!». Важливо, щоб він не розварювався, швидко просочувався заправкою і добре тримав форму. Всім цим характеристикам прекрасно відповідає як спеціальний рис для суші, так і звичайний круглозерний. Що стосується норі, то радимо звернути увагу на водорості, марковані позначками «А» або «Gold». Такі листи смачні, ароматні пластичні, гнучкі і однорідні за кольором. Одним словом, ідеальні для приготування всіляких ролів.

Як правило, імбир і васабі, не додають безпосередньо в суші, а подають при сервіруванні. Однак це зовсім не означає, що вибирати їх можна як-небудь! Суші-майстри радять купувати порошковий васабі і самостійно розбавляти його водою до необхідної консистенції. Такий «японський хрін» за складом буде ближче до оригіналу, ніж куплений в магазині. Що стосується маринованого імбиру, то вибирайте світлий, а не яскраво-рожевий: блідість продукту говорить про відсутність барвників. Також ви можете купити свіжий імбир і приготувати його самостійно. Благо, технології його приготування, як і смачні суші рецепти, завжди доступні в мережі Інтернет.

Прокоментуєте?

Передплатіть УЛГ у форматі PDF!

Передплатіть УЛГ у форматі PDF!