Ознаки оригінальності окулярів Polaroid

 

Перше, на що варто звернути увагу – заушники оправ і фірмовий ярлик. Не потрібно проводити ніяких дослідів і експертиз, будь-який бажаючий при детальному огляді, знаючи всі хитрощі, зможе їх побачити.

  1. Правий завушник

На внутрішній частині правого заушника оправи повинен відображатися оригінальний логотип компанії Polaroid з 9-ти квадратів і самого імені бренду.

  1. Лівий завушник

Вказується номер моделі, що складається з латинських букв і цифр, кожна з яких має своє значення. Спочатку ставиться знак європейської сертифікації – «СЕ», потім серія, номер моделі і щільність світлофільтру. Для додаткового захисту від підробок, компанія Полароїд періодично змінює систему маркування. Тому, єдино вірний спосіб переконається в оригінальності моделі – звірити номер моделі з офіційним сайтом. До речі така можливість найбільш зручна саме при онлайн покупці в інтернет-магазині.

Написів типу «Dezigned by» або «Made in … (UK, Switzerland, USA і т.п.)» бути не повинно. З листопада 2011 року Polaroid входить до складу групи компанії Safilo Group (Італія), але ця інформація не відображається на самих окулярах.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Всі підписи маркувань та сертифікатів на окулярах чоловічих polaroid повинні бути виконані гранично якісно, ​​будь-які деформації, подряпини і потертості на нових окулярах – привід засумніватися в достовірності.

  1. Фірмовий логотип і буклет

На всіх сонцезахисних окулярях Polaroid, на лівій лінзі, зверху, ближче до зовнішньої сторони, нанесений логотип Polaroid. Він не великий, і не потрапляє в поле зору. Нанесення дуже якісне, без перекосів / запливів фарби, і т.д.

  1. Комплектація

У комплекті повинні бути присутніми фірмові: жорсткий футляр на блискавки, картинка-тест на поляризацію і серветка з мікрофібри, звичайно з оригінальною символікою. Зверніть увагу, деяких серіях, окремі моделі Полароїд можуть поставлятися з м’якими чохлами в комплекті. Але тест, який проявляється тільки через окуляри з поляризаційним ефектом повинен бути обов’язково з кожним комплектом.

  1. Якість збірки

Справжні окуляри Polaroid відрізняються максимально надійним кріпленням петель, яке навіть рік-два не втрачає своєї первісної функціональності і бездоганного зовнішнього вигляду. Люфт петель в місцях з’єднання дужок і лицьової частини оправи повністю виключений. Так само дивіться на місця стиків заушників і фронтальної частини. Вони повинні рівно стикатися один з одним. Навіть якщо ви не дуже розбираєтеся в якості, то принаймні можна відрізнити грубу підробку.

  1. Буклет з правилами використання.

Буклет з текстом повинен бути виконаний на високоякісної ламінованої папері. Складається з декількох сторінок, де вказані правила використання. Зазвичай він висить на лівому завушнику, але іноді в салонах оптики їх знімають, бо вони заважають приміряти окуляри.

  1. Перевірка на поляризацію

І нарешті, найголовніша перевірка на поляризацію. Насамперед дивимось на тест-смужку – спеціальна група картинок, яку видно лише в окулярах з поляризаційними лінзами. У сонячну або снігову погоду, зображення, яке відображається через оригінальні окуляри повинно бути реалістичним і чітким, будь-які спотворення виключені. Вдома чи в будь-якому місці, де є монітор, Ви можете наочно переконатися в наявності поляризационного ефекту. При повороті окудярів на 90 градусів навколо своєї осі, зображення на моніторі потемніє або зовсім стане темним – це свідчить про те, що в окулярах стоять лінзи з поляризацією. Якщо ж зображення крізь окуляри не змінилося при обертанні – в руках явна підробка, і ніяких поляризаційних властивостей ця лінза не має.