Як правильно обрати шампунь: кілька корисних порад від фахівців

Гарне і здорове волосся – результат правильного догляду за ним: постачання вітамінами, захист від згубного впливу зовнішнього середовища і т. д. Але з чого починається будь-який догляд? Звичайно, з підтримки чистоти, і в цьому випадку нам не обійтися без шампуню. Однак не варто забувати, що шампунь для волосся не тільки позбавляє від забруднень, але і надає прямий вплив на його структуру, загальний стан і, як наслідок, зовнішній вигляд. Для того щоб результат повноцінного догляду за волоссям не розчарував, необхідно з великою увагою ставитися до засобів, яким ми «довіряємо» своє волосся.

Перше, з чого слід виходити при виборі шампуню https://avrora-style.com.ua/kosmetika-po-uhodu/kosmetika-dlya-volos/shampuni-dlya-volos/, це тип волосся. Саме це визначає склад і призначення мийного засобу, який підійде вашому волоссю. Існує кілька типів, кожен з яких вимагає особливого догляду, а тому перший крок у правильному виборі шампуню – визначення свого типу волосся.

Нормальне волосся

Для миття нормального волосся підходить шампунь в невеликому ступені насичений поживними компонентами, що не містить агресивних компонентів, а також не пересушує шкіру голови. Простіше кажучи, це повинен бути м’який засіб з вмістом вітамінів.

Сухе волосся

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Тонке, ламке волосся з посіченими кінчиками, суха шкіра голови потребують миючого засобу, насиченого вітамінами, живильними і відновлюючими компонентами, протеїнами, маслами, екстрактами цілющих трав… Загалом, тими речовинами, відсутність яких впливає на зниження активності сальних залоз в шкірі голови, що і робить волосся сухим. Шампунь для сухого волосся покликаний живити і зволожувати як волосся, так і шкіру голови.

Жирне волосся

У складі шампуню для жирного волосся повинні бути відсутніми будь-які жирні добавки, що підвищують сальність. Такий шампунь не повинен перевантажувати волосся, тому вміст поживних речовин так само має бути зведено до мінімуму. Для того щоб впоратися з підвищеною жирністю волосся, необхідно нормалізувати активність сальних залоз, в цьому допоможуть антибактеріальні або дубильні складові шампуню, а також трав’яні екстракти.

Перелік речовин, що містяться в шампуні, зазначений на його етикетці. Порядок компонентів залежить від кількості вмісту цього компонента в миючому засобі. Заздалегідь ознайомившись з призначенням і впливом на волосся і шкіру голови найпоширеніших речовин, ви зможете без зусиль підібрати найбільш підходящий і корисний шампунь.