Види рушників за призначенням

 

Рушник – це той аксесуар, який ми використовуємо щодня. Однак мало хто замислювався, якими бувають ці предмети першої необхідності. Класифікація, як правило, ділиться на банні і кухонні, але насправді видів рушників набагато більше.

Банні. Це предмети щоденної гігієни, які можна зустріти в кожній ванній кімнаті. Правильний банний рушник має прикривати 2/3 всього тіла після прийняття водних процедур. Найбільш якісними вважаються вироби з махрової тканини, яка ідеально вбирає вологу, не натирає шкіру і витримує безліч прань. Також для виготовлення цього виду рушників використовується бавовна, бамбукове волокно, льон.

Рушники для рук, обличчя та ніг. Ці вироби в кілька разів менші, проте їх вбираючі здатності не повинні відрізнятися від банних варіантів. Такж часто використовують рушники, виготовлені з велюру – шовковистого матеріалу, що володіє дивовижною м’якістю.

Кухонні рушники. Являють собою невеликі, але функціональні вироби, які можуть бути оформлені в будь-якому стилі. Вафельні, махрові, лляні – тут у господинь є величезний вибір. Основний критерій – хороша вбираність і привабливий зовнішній вигляд.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Масажні. Цей вид має характерну особливість – використання суміші льону та бавовни. Завдяки такому поєднанню перед масажною процедурою фахівець максимально розігріває шкіру, підвищуючи її тонус і покращуючи інтенсивність кровотоку.

Дитячі. Виробляються з максимально гіпоалергенних і м’яких матеріалів, які не викликають подразнень на ніжній шкірі немовляти. Як правило, мають капюшон.

Розміри рушників

30х30 і 30х50- невеликі рушники, зазвичай це серветки для кухні,

50х70- стандартний розмір кухонного рушники, прийнятий у всьому світі;

50х90- вироби, призначені для рук, обличчя та ніг;

50х100- рушники для душу, які, як правило, використовуються в дорозі;

70х140- середній рушник для душа;

100х150- лазневі і масажні вироби.

Знаючи особливості конкретного виду рушників, можна зробити правильний вибір при покупці, наприклад на cedra.com.ua. Якщо вам необхідно відразу кілька виробів, сміливо зупиняйте свій вибір на наборах, куди входять від 2 і більше одиниць. Довіряйте тільки перевіреним виробникам з хорошою репутацією.