Зустріч письменника Віктора Жадька з читачами відбулась у Гребінках на Київщині

На прохання  Гребінківського ОТГ Київщини Віктор Жадько – член НСПУ, почесний академік НАПН України,  автор численних художньо-документальних книг, енциклопедій та лауреат багатьох літературних премій, шевченкознавець завітав до  нас у цей час воєнного лихоліття. В актовому залі зібралося близько ста шанувальників творчості письменника, краєзнавці, учителі історії, літератури, депутати. Майже три години промайнули непомітно. Віктор Олексійович розповідав, показуючи свої видання – про задум написання, пошук фактів і цікавих деталей, поїздки в інші держави для збирання матеріалів та фото, зокрема, для «Енциклопедії некрополезнавства» та, відвідавши 800 сіл області – енциклопедії «Черкащина», єдиної такого роду в державі, інші видання. Показав і останні творчі роботи: «Шевченкіану університету» та серію книжок про Кобзаря: «Шевченкіана для освітян». Виступ супроводжувався гуморними відступами письменника,  відео, що збагачувало та захоплювало зустріч,  про що розповідав письменник.

На завершення письменник Жадько подарував усім бібліотекам ОТГ, в тому числі й шкільним, кращим краєзнавцям, історикам, представникам тероборони своїх видань з автографом на 10 тисяч гривень.

Висловлюємо щиру вдячність Віктору Олексійовичу, що знайшов час і розрадив представників громади письменницьким словом, підкреслюючи цим, що і СЛОВО  бореться за Перемогу над рашистами!  Дякуємо письменникові Віктору Жадьку і Спілці, членами якої є такі патріоти!

Все буде Україна!

Микола Таран, один із організаторів зустрічі, краєзнавець і громадський діяч

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал