Зупинилося серце відомого актора Зіновія Симчича

Шанувальники в жалобі у зв’язку зі смертю актора Зиновія Симчича. Про його смерть повідомили на сайті Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича.

Життя Зіновія Симчича обірвалося на 73-му році життя через коронавірусну інфекцію. Він був сином видатного актора Василя Симчича.

Колеги артиста глибоко вражені відходом такої великої людини і не можуть підібрати слів, щоб висловити своє співчуття рідним і близьким. Відзначається, що сім’я для Зіновія Симчича була культом і оберегом. За словами колег під час недуги дружина актора стала волонтером у відділенні, де він лежав, щоб бути поруч і хоч чимось допомогти. Однак хвороба виявилася сильнішою.

Зіновій Симчич з’явився на світ 30 березня 1948 році. Час був непростим, оскільки це були післявоєнні роки. Родина майбутнього була під постійним прицілом радянської влади через зв’язки з ОУН.

Театральна кар’єра Зіновія Симчича різноманітна, він перевтілювався у багатьох різножанрових персонажів. Але особливе враження актор справляв на дитячу аудиторію. Юні глядачі завжди сприймали його перевтілення (у короля, казкаря чи діда) із захопленням.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Головними особливостями актора, які притягували як магнітом до нього увагу кінорежисерів, були колоритна зовнішність і аристократична харизма. Однією з найбільш вдалих ролей стала головна у фільмі “Борода”, який переміг на кількох світових кінофестивалях.

 

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.