Знаменита дитяча книжка про Чиполіно вийшла в новому перекладі на українську

У Києві презентували новий український переклад книги «Пригоди Чиполіно» італійського письменника Джанні Родарі.

Книга вийшла у видавництві BookChef, повідомляє ukrinform.ua.

“Ми хочемо вам представити чудове видання, новий переклад українською мовою відомої нам всім книжки Джанні Родарі “Пригоди Чиполіно”. Видання унікальне, тому що присвячено 100-річчю від дня народження цього італійського казкаря, яке відзначається 23 жовтня. Це видання унікальне також тим, що це сучасний переклад українською з італійської мови”, – розповіла керівник напрямку у видавництві BookChef Ірина Хомчук.

Директор Італійського інституту культури при Посольстві Італії в Україні Едоардо Крісафуллі зазначив, що презентація нового видання “Пригоди Чиполіно” відбувається також з нагоди ХХ Тижня італійської мови у світі. За його словами, цей захід відбувається в усіх країнах світу, де вивчають і шанують італійську.

“Для нас новий переклад цього твору є особливим, тому що він виконаний з італійської мови… Видання збігається зі 100-річчям від дня народження видатного письменника, який справді має велике значення для італійської культури. Адже він був не тільки письменником, а й видатним педагогом, журналістом та викладачем”, – сказав Крісафуллі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Перекладач “Пригод Чиполіно” Тарас Лазер додав, що під час роботи багато часу присвятив дослідженню біографії Джанні Родарі.

Новий український переклад «Пригоди Чиполіно» виконано безпосередньо з італійського оригіналу та позбавлено застарілих ідеологічних виправлень.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.