Зірка Голлівуду та режисер-репатріант знімуть серіал про вбивство ізраїльських спортсменів у Мюнхені

Зйомки серіалу вже почалися в Ізраїлі та Німеччині. Продюсерами стали голлівудський кіноактор Вілл Сміт та ізраїльський телеканал HOT8, а режисером Роман Шумунов, який до цього зняв фільм “Беренштейн – останній партизан” та інші. Про це повідомляє Vesty.co.il.

Серіал отримав назву “Мюнхен-72”.

Загалом планується зняти три серії. Ізраїльська акторка Анат Ваксман зіграє Голду Меїр, яка тоді очолювала уряд Ізраїлю, Наті Равіц – міністра оборони Моше Даяна, Урі Фефер – керівника ізраїльського “Моссада” Цві Заміра. Відомий ізраїльський дзюдоїст Сагі Мукі виконає роль Йосефа Романо, ізраїльського важкоатлета, який чинив опір терористам і був вбитий на очах у інших ізраїльських спортсменів.

У серіалі також використовуватимуть архівні матеріали. За словами джерел, у серіалі вперше буде представлено матеріали секретних протоколів уряду Німеччини, пов’язаних із подіями на Мюнхенській Олімпіаді. Крім того, він включатиме архівні матеріали з олімпійського селища, які ніколи раніше не демонструвалися.

Показ серіалу запланований на вересень 2022 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як відомо, внаслідок теракту, скоєного під час Олімпійських ігор у Мюнхені 1972 року членами терористичної палестинської організації “Чорний вересень”, було вбито 17 осіб – 11 членів ізраїльської олімпійської збірної та одного поліцейського Західної Німеччини. Ще п’ятьох із восьми терористів було вбито спецназом під час спроби звільнення заручників у ході спецоперації, проведеної 6 вересня.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.