Зірка фільму «12 років рабства» напише книгу про «переваги» кольору шкіри

 

Акторка Лупіта Ніонго, яка отримала «Оскар» за роль у фільмі «12 років рабства» і знялась у новій картині «Чорна пантера», напише книжку про ставлення до різних кольорів шкіри.

Про це повідомляє Телекритика.

Книжка з картинками називатиметься «Сулве». Актриса обіцяє розглянути у своєму творі широко поширений забобон про переваги світлої шкіри. Ніонго, яка народилася в Мексиці і виросла в Кенії, переживала в дитинстві через ставлення до темношкірих. Головна героїня книги Лупіти – п’ятирічна дівчинка Сулве, шкіра якої темніша, ніж у інших членів сім’ї. Сулве хоче зробити свою шкіру світлішою. Але завдяки матері та подорожі нічним небом дівчинка усвідомлює, що її шкіра прекрасна.

«У дитинстві, як і Сулве, мене дражнили і знущалися над моєю чорною шкірою, – каже Ніонго. – Це змусило мене відчути себе не такою як всі і вплинуло на мою впевненість. Боляче бачити, що люди вважають за краще мати світліший відтінок шкіри. Моя мета – надати маленьким дітям можливість побачити свою власну красу, незалежно від того, що суспільство їм каже».

Очікується, що «Сулве» буде віддана до друку в 2019 році.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал