Жыве Беларусь! Заява Національної спілки письменників України

Національна спілка письменників України висловлює глибоке занепокоєння розвитком подій довкола недавніх виборів президента Білорусі.

На превеликий жаль, конституційне право білоруського народу вільно обирати представницькі органи влади, включно з Президентом, у демократичний правовий спосіб, було вчергове знехтувано теперішньою владою на чолі з президентом Олександром Лукашенком. Свідченням цьому стали арешти  білоруських політичних активістів з метою зачистки електорального поля під єдиного владного кандидата, неприкритий і брутальний тиск на можливих реальних кандидатів у президенти Республіки Білорусь. Після виборів, які були проведені під диктатом влади, з очевидними і значними порушеннями процесу підрахунку голосів, світова спільнота стала свідком цинічного свавілля і вакханалії жорстоких розправ з боку силовиків проти мирних демонстрантів, котрі намагаються реалізувати своє законне право на захист громадянських свобод.

Дорогі сябри!

Ми, українські письменники, пишаємося вами, вашою мужністю, незламністю і вірою в торжество Добра. Ми впевнені, що у цей драматичний для білоруського народу час ви здолаєте зло і переможете!

Ви безперечно переможете, бо з вами – ваша самобутня і багата культура, якою міг би пишатися будь-який європейський народ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

З вами – ваша славна історична спадщина.

З вами — чудова мова титанів вашого національного відродження Франциска Скорини, Янки Купали і Максима Богдановича.

З вами – правда!

Ми, українські письменники, висловлюємо підтримку білоруському народу, який виступив на захист своєї свободи, гідності і права жити в демократичній правовій державі, і вимагаємо від білоруської влади припинити репресії і визнати право народу обирати своє майбутнє.

Жыве Беларусь!