Журналістку Reporters номінували на премію True Story Award

Журналістку Reporters Вікторію Дяченко номінували на міжнародну премію True Story Award 2020/21 за репортаж про Донбас і Галичину. Про це повідомило видання Reporters, яке входить до The Ukrainians. Про це повідомляє detector.media.

Номінантів обрали з 1179 текстів від конкурсантів зі 101 країни. До короткого списку премії включили 120 матеріалів, з яких два — з України й обидва з Reporters.

«Це репортаж Ганни Аргірової про туризм у Чорнобильській зоні та історія Вікторії Дяченко «Своє. Рідне» — ніжна й глибока оповідь про рідних, долі яких спростовують міф, нібито сім’ї, де мама — галичанка, а батько — донбасівець (чи навпаки), приречені розпастися. Саме цей матеріал журі обрало як претендента на головну нагороду True Story Award», – йдеться в повідомленні.

Нині за перемогу змагаються 39 репортажів 12 мовами. Зокрема, публікації BBC, New York Times Magazine, Die Zeit, El País, Süddeutsche Zeitung тощо.

Імена трьох переможців назвуть на Міжнародному фестивалі Reportagen у Берні 20 серпня 2021 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

True Story Award — це міжнародний журналістський конкурс, заснований швейцарським журналом Reportagen. Мета премії — зробити почутими у світі голоси репортерів і репортерок з різних країн. Журі True Story Award фонд відзначає авторів та авторок, які пишуть 12 мовами і які відзначилися глибиною досліджень, якістю своєї журналістики та соціальною актуальністю історії. Учасниками конкурсу є журналісти і журналістки The New York Times Magazine, VICE, GQ Magazine, Vanity Fair, The New Yorker, The Guardian, EL PAÍS, Le Monde, Die Zeit, Gazeta Wyborcza тощо.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.