Журналістка Валерія Бурлакова прагне написати книгу про загиблих учасників АТО

 

Колишня журналістка «Українського тижня», командир мінометного розрахунку 54-ої бригади Збройних Сил України (ЗСУ), молодший сержант Валерія Бурлакова повідомила, що звільнилася зі служби і планує написати книгу про загиблих бійців АТО, з якими воювала на Донбасі.
Повідомляє «Детектор медіа».

Як розповіляє журналістка , це будуть історії 30-ти загиблих учасників АТО.
«Хочу написати про загиблих побратимів, поговорити з їхніми батьками, дружинами, друзями, зрозуміти що змінила кожна з тих смертей як на фронті, так і у тилу… Хочу, щоб люди краще розуміли їхню мотивацію, щоб розуміли, що це були хлопці, які знайшли себе у житті, мали кожен власну кар’єру, родину, плани на життя – але не могли вчинити інакше. І зрештою вчинили вірно… Хочу для цього об’їхати всю країну, від Закарпаття до Донеччини, написати про побратимів з усіх регіонів», – розказала журналістка та додала, що над книгою працюватиме протягом місяця з наступного тижня.
За словами пані Бурлакової, проект буде благодійним, тож кошти від продажу видання підуть на допомогу бійцям АТО.
Журналістка також зазначила, що пішла з армії, бо «багато в чому розчарувалася». Проте не виключає, що після написання книги поверннеться в АТО, але як доброволець.
Валерія Бурлакова має у своєму доробку фронтовий щоденник «Життя P.S.», який охоплює період з вересня 2015-го по квітень 2016-го і розповідає про бої за шахту «Бутівка», яку в той період боронили бійці 93-ої ОмБР. Гроші від продажу повісті пішли на допомогу пораненому на Світлодарській дузі учаснику АТО.
Нагадаємо, 12 липня, у Чугуївському міському суді Харківської області відбувся розгляд справи щодо  «самовільного залишення військової частини» пані Бурлаковою. Тоді журналістка визнала свою провину та сплатила штраф у розмірі 8,5 тис грн.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал