Журналіст Луканов видав книгу про Донбас

Журналіст Юрій Луканов видав нову книгу про Донбас, до якої ввійшли оповідання під загальної назвою «Знайти убивцю Фільова» і роман «Репортер Волковський».

«Оповідання змальовують фантасмагоричну ситуацію, коли так звана “Донецька народна республіка” увійшла до складу України на правах автономії. Дехто з колишніх бойовиків зумів приховати свої злочини, став “шанованою людиною”, хтось із них навіть в депутати Верховної Ради пробився. Вони прагнуть карати колишніх воїнів, котрі виступили на захист України. Одначе, ні жертви злочинів, ні колишні воїни не сидять склавши руки, а вживають заходів, щоб минуле бойовиків відлунювалося їм сьогодні. Отож, мир настав лише формально. Де факто триває підпільна війна», – йдеться в описі.

«Репортер Волковський» – роман про пригоди журналіста на війні. Він передає особистий досвід автора, однак не є документальним відтворенням певних історій.

«У Криму головний герой Іван Волковський визволяє з полону французького телеоператора, вдавшись до авантюрних прийомів. Потім їде у Донецьк, оскільки у полоні опинився його друг і колега. Дорогою він стає свідком трагічної ситуації, коли снаряд бойовиків влучає у пасажирський автобус і вбиває кількох людей. Врешті, головний герой сам опиняється у печально відомій в’язниці “Ізоляція”. <…> Головний герой і його друг постають перед моральним вибором – збрехати на користь російської пропаганди і визволитися, чи відмовитися і залишитися в полоні, ризикуючи здоров’ям і життям. Вони також шукають відповіді на питання, як поводитися журналісту країни, на яку напали – зберігати цілковитий нейтралітет, чи шукати інакші підходи», – йдеться в описі.

Готуючи книжку до друку, автор оголосив передоплату, що дозволило йому покрити приблизно третину видавничих витрат. Нове видання можна замовити, написавши автору на електронну пошту: vonakul@gmail.com.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Юрій Луканов свого часу був автором першої незалежної книжки про діючого на той час президента «Третій президент. Політичний портрет Леоніда Кучми». Два роки тому він видав книжку «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму». Написав близько сотні репортажів з Майдану, анексії Криму і війни на Донбасі. Весною 2020 року Юрій Луканов видав збірник політичних епіграм «Янелох», який став третьою в серії аналогічних видань. Раніше вийшли «Козюльки» і «Колода від Ющенка».

Був продюсером і автором сценаріїв історичних документальних фільмів «Три любові Степана Бандери», «Хто ви є, містер Джекі?» – останній про дисидента-журналіста Валерія Марченка. Був співавтором сценарію десятисерійного документального фільму «НАТО: свій чи чужий?».

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.