Жадан та європейські письменники – гості Міжнародного літературного фестивалю в Одесі

22 вересня в Одесі розпочався восьмий міжнародний літературний фестиваль. Цьогоріч він присвячений 30-річчю Незалежності України, а також вперше проходить у співпраці з театром.

Як повідомляє suspilne.media, відвідувачі почують 32 авторів із 10 країн, зокрема відомих у всьому світі гостей: Лукаса Берфусса (Швейцарія), Юдіт Герман  (Німеччина), Ангеліку Фрейтас (Бразилія), Людмилу Уліцьку (Росія), Софі Оксанен (Фінляндія) та Івонн Адгіамбо Овур  (Кенія).

Оскільки цьогорічний фестиваль присвячено 30-річчю Незалежності України, – українські автори читатимуть прозові та віршовані тексти, які зображують життя України  за ці роки та діляться своїми літературними очікуваннями майбутнього.

Цього року започатковується співпраця з Одеським академічним українським музично-драматичним театром ім. В. Василька, і швейцарський драматург Лукас Берфус проведе семінар для акторів та режисерів за мотивами своєї п’єси “Сексуальні неврози наших батьків”.

Також на фестивалі виступить Сергій Жадан зі своїм гуртом “Жадан і собаки”, який виконає нові тексти у літературному концерті. Шість авторів з Німеччини будуть представлені у програмі “Література для дітей та молоді” в школах Одеси, в читаннях візмуть участь актори театру.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Крім того, відбудеться прем’єра вистави “Виродок” за мотивами п’єси Маріуса фон Майєнбурга, а також показ вистави Norway.Today за п’єсою Ігоря Бауршима. Заплановані й інші події.

Що відомо

  • Фестиваль триває з 22 до 26 вересня.
  • Подія відбувається у співпраці з німецьким культурним фондом  Allianzkultur Stiftung, за фінансової підтримки УКФ та фонду EVZ (foundation remembrance responsibility future), фондів Jan Michalski (Швейцарія) та Prohelvetia (Швейцарія).

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.