Зеленський підтримав будівництво меморіалу “Бабин яр”, художнім керівником якого є скандальний російський режисер

Будівництво Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” підтримав президент Володимир Зеленський. Про це йшлося під час відеоконференції з членами наглядової ради фонду “Меморіал Голокосту “Бабин Яр”. Про це повідомляє 5.ua.

Володимир Зеленський наголосив, що меморіал стане важливою пам’яткою для країни, яка має пам’ятати про трагічні сторінки своєї історії. Голова наглядової ради фонду Натан Щаранський зауважив, що історія Бабиного Яру значуща не лише для єврейського народу, адже на цьому місці знищували українців, білорусів та поляків.

Водночас президент Всесвітнього єврейського конгресу Рональд Лаудер зазначив, що майбутній меморіал має давати відвідувачам чітку відповідь на запитання “що таке антисемітизм”. На його переконання, цей проєкт повинен бути міжнародним і привернути увагу світу до історії України.

Наприкінці червня міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що Меморіальний комплекс планують добудувати та відкрити вже 2021-го року.

Нагадаємо, художнім керівником цього проєкту є російський режисер Ілля Хржановський. В Україні щодо нього правоохоронці розслідують кримінальне провадження після поширення в мережі кадрів із художнього фільму “Дау. Дегенерація”, на яких автори зобразили катування дітей. Наприкінці квітня в соцмережах активно закликали до звільнення Іллі Хржановського з цієї посади.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал