Зеленський підписав указ про святкування 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про святкування 150-річчя від дня народження видатної української письменниці, громадської діячки Лесі Українки, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів України має затвердити план заходів для відзначення цієї пам’ятної дати, забезпечити організацію в Києві відповідного урочистого заходу, проведення закордонними дипломатичними установами України заходів, присвячених 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

“План заходів може містити проведення конкурсів літературних, дослідницьких та мультимедійних учнівських проектів, присвячених цій визначній даті, мистецьких конкурсів на інформаційні продукти для популяризації творчості Лесі Українки”, – йдеться в повідомленні, на сайті Офісу президента України в п’ятницю.

Також повинні бути здійснені реставраційно-ремонтні роботи у пам’ятках культурної спадщини – “Білому та сірому будинках Косачів” у с. Колодяжне Ковельського району Волинської області, реконструкція Новоград-Волинського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.