Зеленська відкрила фестиваль, присвячений 100-річчю компартії Китаю: це нова сторінка співпраці України і Китаю

Перша леді Олена Зеленська в форматі відеозвернення взяла участь у відкритті Пекінського кінофестивалю (BJIFF). Як пише news.liga.net, про це повідомляє китайський урядовий ресурс China.org.cn.

“Я вірю, що кіно- і телеіндустрія відкриє нову главу в китайсько-українській співпраці… BJIFF стане не лише чудовим прикладом поглибленого обміну думками між кінематографістами та іншими секторами двох країн, але і важливою платформою для культурного співробітництва між Китаєм і Україною”, – заявила Зеленська на відкритті фестивалю.

Також відеозвернення записувала міністерка культури і спорту Греції Ліна Мендоні.

ДОВІДКА. На офіційному сайті BJIFF зазначено, що тема і основний напрямок фестивалю – 100-річчя заснування Комуністичної партії Китаю.

Один з організаторів – державна медіакомпанія КНР China Media Group. У 2018 році вона підписала угоду про міжнародну стратегічну співпрацю з пропагандистським інформагентством РФ Росія сьогодні, повідомляв CGTN.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

З боку Росії угоду підписував топпропагандист Дмитро Кисельов, відомий грубими висловлюваннями і брехнею на адресу України. На церемонії підписання були присутні президент Росії Володимир Путін і лідер Китаю Сі Цзіньпін.

LIGA.net звернулася за коментарем до Офісу президента.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.