Збірку віршів Юрія Тарнавського видають в Італії

Італійське видавництво готує до виходу збірку вибраних віршів американського і українського письменника Юрія Тарнавського. Про це повідомляє chytomo.com з посиланням на автора.

Збірка La vita in città (Життя у місті) вийде у видавництві Elliot, (частина видавництва Lit Edizioni). До неї увійшли вірші з п’яти ранніх збірок Юрія Тарнавського. Італійською вірші переклав славіст, перекладач Лоренцо Помпео, який також написав вступ до видання. У майбутній книжці будуть вірші двома мовами − українською та італійською.

Тарнавський повідомив, що триває переклад англійською мовою книжки італійської науковиці, лауреатки Міжнародної премії імені Івана Франка 2019 року Марії Грації Бартіні «Nello stretto tirangolo della notte…» Jurij Tarnavs’kyj, il Gruppo di New York e la poesia della Diaspora ucraina negli USA» («“У тіснім трикутнику ночі…” Юрій Тарнавський, Нью-Йоркська група та поезія української діаспори у США») − докторської дисертації про Нью-Йоркську Групу українських письменників. Вихід англійського перекладу праці запланували на 2022 рік.

Письменник додав, що торік у Німеччині вийшов переклад його роману «Теплі полярні ночі». Його для видавництва Noëma переклав Крістіан Вайзе.

Юрій Тарнавський (1934) — відомий український та американський письменник і лінґвіст, один із засновників Нью-Йоркської Групи українських письменників та співзасновник і співредактор журналу «Нові поезії», член американської групи письменників-новаторів Fiction Collective.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Пише українською та англійською мовами. Працює в жанрах поезії, прози, драми, есеїв та перекладів. Твори його перекладено азербайджанською, англійською, італійською, німецькою, польською, португальською, російською, румунською, французькою, та чеською мовами.

Додамо, цього року в Італії видали збірку творів Лесі Українки та книжку про етнографію України.

Нагадаємо, у 2019 році вийшов документальний фільм про Юрія Тарнавського.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.