Завершилися зйомки першої частини фільму “Я, “Побєда” і Берлін” за мотивами повісті Кузьми Скрябіна (ВІДЕО)

“Люди, як кораблі”, “Нема дурних”, “Ненормальне літо” … Цитатами із повісті Кузьми Скрябіна “Я, “Побєда” і Берлін” віднедавна говорить Іван Бліндар.

Відомий актор Івано-Франківського драмтеатру у фільмі про Кузьму Скрябіна грає головну роль, пише WestNews. Актор зізнається, довго готувався, аби вжитися в роль відомого музиканта. Хоча пісні Скрябіна знайомі йому з дитинства. Саме завдяки ролику на одну з композицій вдалося пройти кастинг.

Наразі завершилася перша частина зйомок фільму про Кузьму Скрябіна. Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки Побєда”, на якому Андрій зі своїм другом Бардом збираються їхати до Берліна. Вся повість просякнута притаманному музиканту тонким почуттям гумору.

Уже навесні заплановані зйомки “німецької” частини фільму. Якщо не завадить карантин, каже Іван Бліндар, то на широких екранах “Я, “Побєда” і Берлін” зявиться восени 2021 року.

Довідка, “Я, “Побєда” і Берлін” – екранізація однойменної повісті Андрія Кузьменка (Скрябіна). Початок 1990-х. Молодий музикант на прізвисько Кузьма купує старий автомобіль “Побєда”. Хлопець відправляється на цій автівці в Берлін, де хоче обміняти її на шестисотий “Мерседес”. У дорогу він відправляється разом із другом, який планує продати в Німеччині старі радянські манекени. А в самому Берліні Кузьма знайомиться з місцевим рок-музикантом, що підштовхує головного героя вперше вийти на зарубіжну сцену. Вся ця подорож до німецької столиці сповнена цілої низки кумедних колізій.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.