Завершується приймання рукописів на Міжнародні мультимистецькі літературні конкурси «Молода Коронація» і «Дитяча Коронація»

1 квітня 2021 року завершується приймання рукописів на конкурси «Молода Коронація» і «Дитяча Коронація».

Умови участі «Дитячої Коронації» – http://koronatsiya.com/umovi-uchasti-2/dityacha-koronacziya/

Умови участі «Молодої Коронації» – http://koronatsiya.com/umovi-uchasti-2/3616-2/

«Коронація слова» прагне відкрити імена нових зірок та зірочок, що засяють на вітчизняному літературному небосхилі, імена підлітків і дорослих, які пишуть найкращі тексти для дітей та юнацтва.

Відчуваючи особливу соціальну відповідальність перед юними авторами, читачами та майбутнім поколінням, номінацію розширено і вона включає три категорії: «Дорослі для дітей», «Діти для дітей», «Діти для дорослих».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Грандіозна мета конкурсу – розширити спектр дитячої літератури, заохотити до письменництва самих дітей та популяризувати читання серед дітей і молоді.

Багато творів для дітей (переможців конкурсу) внесено у шкільну та позашкільну програми Міністерством освіти та науки України.

Кіно, п’єси, анімаційні фільми і книжки мають великий успіх та відомі не тільки в Україні, а й поза її межами. Найгучніші із них: «Іван Сила», «Світлячки», «Ромео і Жасмин», «Камелія», «Комп і компанія».

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», історія успіху якого нараховує більше 20 років, є найпрестижнішим українським проєктом, який в царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив понад 1000 нових імен. Серед найбільш популярних, плідних та тиражованих письменників – Андрій Кокотюха, Олександр Гаврош, Вікторія Гранецька, Богдан Коломійчук, Лариса Денисенко, Марія Матіос, Володимир Лис, Міла Іванцова, Ірен Роздобудько, Василь Шкляр, Макс Кідрук, Галина Вдовиченко, Анастасія Нікуліна та багато інших.

В оцінках літературознавців, наприклад, Академіка Миколи Жулинського, Директора Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України: «Коронація слова» створила «Третю хвилю» в історії української літератури.

«Коронація слова» – «Унікальний літературний і мультимедійний проєкт,  якому немає аналогів у світі» (за словами Пауло Коельйо).

Головна мета конкурсу – підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру. І як наслідок – наповнення українського ринку повнокровною конкурентноспроможною літературою, а кіно й театру якісними фільмами і п’єсами.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.