Завершена робота над енциклопедією Шевченківського університету

Завершена робота над енциклопедією «Шевченкіана університету», яка висвітлює зв’язки Т. Г. Шевченка і творчості не лише з вишом, а в цілісному контексті історико-культурного розвитку Києва та України. Про це повідомляє litgazeta.com.ua.

Видання ґрунтується на досвіді вивчення різних аспектів шевченкіани вченими за багато років, і в першу чергу – в університеті, а також включає дослідження маловідомих сторін наукової, краєзнавчої та публіцистично-документальної шевченкіани. Використані світлини: Віктора Жадька, Віталія Туренка, із Фейсбука, вміщені на сайті газети «Київський університет», Wikipedia, які у вільному доступі; малюнки художників: Шевченка Т., Сажина М., Слєпченка В., Нікіфорової Н. та ін. Видання буде корисне науковцям – філологам, історикам, краєзнавцям, студентам, учням шкіл, журналістам, небайдужим до історико-культурної діяльності університету і постаті Тараса Шевченка.

Наразі енциклопедія «Шевченкіана університету» побачила світ лише в електронному варіанті.

Упорядкував видання Віктор Жадько.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.