Заслужений артист України з Коломиї видав двотомник спогадів

Микола Савчук з Коломиї до свого 60-річчя готував двотомник спогадів “Тридцять – з мікрофоном і сорок – з пером”, однак з різних причин видав його аж уже три роки опісля.

У першому томі, який побачив світ 2021 р. в івано-франківському видавництві “Фоліант”, автор розповідає про свій шлях до естрадного мистецтва (Микола Савчук – заслужений артист України, відомий автор і виконавець гумору та сатири), про його гастролі в Україні й за кордоном, про побратимів-митців. Цей том має 164 сторінки і багато фотоілюстрацій.

У другому томі, який теж охоплює 1979 – 2019 роки, і побачив світ в вищезгаданому видавництві уже в період війни, тобто 2022 р., автор веде мову про свій творчий шлях у літературу, про письменницьке середовище, про здобутки в гуморі й сатирі, поезії й прозі.  Книжка має 152 сторінки і багато фотоілюстрацій.

А до цього двокнижжя Микола Савчук у “Фоліанті” видав три невеликі книжечки спогадів: “Мандри книжковим світом”: Спогади книголюба (2018); “Від філуменії до гуморофілії”: Спогади колекціонера (2018); “Хатами й архівами за давниною”: Спогади краєзнавця й фольклориста (2019). Ці видання стануть у нагоді тим, хто досліджує мистецькі й літературні процеси останнього періоду СРСР і періоду становлення Української держави, вони висвітлюють маловідому в нас тему життя української творчої людини на провінції.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал