Захищаючи Зеленського, Мендель знову оскандалилась

Прес-секретарка президента України Юлія Мендель посперечалася зі відомим шведським економістом, старшим науковим співробітником американського аналітичного центру Atlantic Council Андерсом Ослундом у коментарях до статті про те, що Володимир Зеленський готовий кинути виклик будь-якому олігархові. Тепер Ослунд вимагає вибачень, пише сайт «Букви».

Як повідомляється, суперечка Мендель з Ослундом зав’язалася в коментарях під дописом прес-секретарки Володимира Зеленського у Twitter, який містив посилання на її статтю для американського аналітичного центру Atlantic Council. У статті йшлося про те, що президент України Володимир Зеленський готовий кинути виклик будь-якому олігархові.

Натомість у коментарі Андерс Ослунд запитав у Мендель, чи дійсно це так, адже, за його спостереженнями, український президент жодного разу критично не висловився про олігарха Ігоря Коломойського.

«Дійсно? Він може назвати Коломойського? Кинути виклик олігархам – це взагалі нічого не означає. Головна проблема – це Коломойський. Може Володимир Зеленський так сказати? Або він все ще міцно із ним пов’язаний? Чому всі ці маріонетки Коломойського досі його депутати?» , – написав він.

Мендель відповіла, що Ослунд, очевидно, пише це під впливом «старих наративів дезінформації», а також тому, що його «звільнили».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Містере Ослунд, я д Захищаючи Зеленського, Мендель знову оскандалилась уже розчарована, що на вас так сильно вплинули занадто старі наративи дезінформації. Сподіваюся, ви говорите, спираючись на якісну аналітику, а не тільки через те, що вас звільнили (нещодавно Аслунд пішов зі спостережної ради»Укрзалізниці» – Ред.)», – відповіла вона.

Ослунд попросив уточнити, що саме мається на увазі під «наративами дезінформації», а також попросив вибачитися, якщо прес-секретарка президента не зможе привести приклад висловлювань Зеленського про Коломойського.

«Які «старі наративи дезінформації»?! Я прочитав всі заяви Володимира Зеленського. Сказав він коли-небудь публічно хоч одне негативне слово про Коломойського? Ні. Будь ласка, надайте докази зворотного або відкличте свій неприйнятний твіт! Я був би вдячний за відповідь або, бажано, за вибачення. Вперед!», – заперечив Ослунд.