Забужко пише новий роман, де з’являється вона сама

Українська письменниця Оксана Забужко працює над новим романом, у якому буде багато особистих родинних історій.

Про це вона повідомила у коментарі кореспондентові Укрінформу після дискусії “Мури і слова: Чи усвідомлюємо Київ європейською столицею?”, яка проходила у межах Четвертого фестивалю високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage.

“Поки що не хочу про нього (роман – ред.) розповідати, бо ще натхненно і активно пишу його. Можу сказати, що там буде багато родинних історій. Я там теж з’являюся і мої бабуся з дідусем – Ольга та Іван Забужки”, — розповіла письменниця.

Вона зауважила, що довго шукала жанр для нового твору. “Британці його (жанр – ред.) називають “фекшн”. Не “фікшн”, а “фекшн”. Роман зітканий з реальних історій, але це все-таки роман. Тут питання, де знайти той наративний прийом, коли твої предки, твої мертві стають твоїми персонажами, як це робити достатньо делікатно. Це література, це не документалка чи біографія. Це той фекшн”, – пояснила Забужко.

Письменниця також висловила сподівання, що презентує новий роман наступного року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.