Заборонену книгу “Справа Василя Стуса” почали продавати за 1500 грн

Книгу журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, поширення якої в Україні заборонив суд, продають на сайті безплатних оголошень за 1500 гривень. Про це повідомляє obozrevatel.com.

На сайті OLX 19 жовтня з’явилося оголошення з пропозицією про продаж книги від приватної особи. Його автор встановив ціну в 1500 гривень.

“Нова книга з приватного архіву. Придбано в автора. Стан: 5/5. Перша в сучасній Україні заборонена книга”, – написав продавець з Одеси.

У каталозі інтернет-магазину “Rozetka” книгу можна купити за 286 гривень. Щоправда, там уточнюють, що “товар під замовлення” і вказано термін доставки – до 14 днів.

А в магазині “Yakaboo” книга знаходиться в статусі “є в наявності”, її ціна складає 260 грн.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Видавництво Vivat повідомило, що надрукує ще один наклад книги “Справа Василя Стуса”, поки не набрало чинності рішення суду.

Новий тираж орієнтовно з’явиться 2 листопада і становитиме 3500 примірників. А коштувати екземпляр буде, як і раніше, – 260 гривень.

На сайті видавництва можна зробити попереднє замовлення книги.

Тим часом, на заборону книги відреагували в Офісі президента Володимира Зеленського.

“Взяли до відома рішення Дарницького районного суду міста Києва щодо книги “Справа Василя Стуса”. Також взяли до уваги заяви автора книги Вахтанга Кіпіані та представників видавництва про намір подати апеляцію. Це щонайменше свідчить про те, що суспільство готове відстоювати свої права. Безумовно, здивовані деякими формулюваннями в зазначеному рішенні. Хоча не ставимо під сумнів незалежність судової гілки влади”, – йдеться в повідомленні.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.