Заборонена через Медведчука “Справа Василя Стуса” вийшла з рішенням суду на форзацах

Видавництво “Vivat” випустило новий наклад книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, розмістивши на її форзацах рішення Дарницького райсуду Києва щодо її заборони. Як пише tyzhden.ua, про це у понеділок, 2 листопада, повідомила генеральний директор видавництва “Vivat” Юлія Орлова у Фейсбуці.

“Цей тираж особливий у всіх сенсах, але прийшла пора розповісти про підготовлений нами з Вахтангом Кіпіані сюрприз. … На форзацах книги розміщено рішення Дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції, яке може вступити в силу 18.11.20, та передмова укладача книги Вахтанга Кіпіані”, – написала Орлова.

Вона додала, що наклад у такому вигляді друкується вперше.

Нагадаємо, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва Vivat і книжки історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

“Заборонити Кіпіані і видавництву Vivat розповсюджувати надрукований тираж книжки “Справа Василя Стуса” і подальше його тиражування до усунення порушення особистого немайнового права Медведчука”, – оголосила суддя.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

В Україні на підтримку книги про Стуса запустили флешмоб, закликавши купувати працю та поширювати фрагменти про роль Медведчука у справі поета та намагання приховати правду про це.

Після рішення суду “Справу Василя Стуса” повністю розкупили – і у видавництві Vivat, і в решти дистриб’юторів. Згодом стало відомо, що видавництво “Vivat” розпочало додрук 15 тисяч примірників “Справи Василя Стуса”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.