За важливі та добрі справи громадські діячі отримають Орден «Добре серце»

В Україні з’явилася відзнака, якою будуть нагороджені громадські діячі – Орден «ДОБРЕ СЕРЦЕ». Його отримуватимуть самодостатні українці, які роблять добрі справи та займаються розвитком громадянського суспільства в Україні.

Ініціювали нагороду Організатори «Форуму Добрих Справ» – Інститут розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр за підтримки «Банку Альянс». Про це повідомляє пресслужба Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр.

«Як багато може сказати це невелике словосполучення – «добре серце». За кожним вимовленим словом, на нашу думку, мають бути якісь дії, інакше це будуть просто вимовлені у порожнечу слова! Такі серйозні фрази, як милосердна людина, чисте кохання, чеснота, добре серце, повинні вимовлятися не просто в порожнечу. У наш час багато людей, про яких можна легко сказати, – у нього добре серце. Саме вони об’єднують сили суспільства, адже добре серце – відгукується на чужий біль та потребу. Добре серце надійне, воно не зрадить і не кине у скрутну хвилину», – зазначають ініціатори Ордену «ДОБРЕ СЕРЦЕ».

Унікальна нагорода знайде своїх володарів вже 10 грудня 2021 року під час першого в Україні Балу Добрих Справ, який відбудеться у дуже символічному місці – у Національному парку «Межигір’я».

Орден «Добре Серце» отримають 11 учасників попередніх «Форумів Добрих Справ», яких за два роки відбулося шість. І щоразу Форум збирає людей, які своїми добрими справами щодня розвивають громадянське суспільство в Україні. Для цих людей благі справи стали сенсом життя. Окрім ордену, організатори також вручать “Знак пошани”. Гідні серед гідних були визначені шляхом таємного голосування.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За словами організаторів, вручення Ордену «ДОБРЕ СЕРЦЕ» планують зробити щорічним.

Зазначимо, на нагороді зображений пелікан, адже ще в давнину цей птах вважався символом самопожертви та самовідданої праці, самовіддачі та любові до ближнього. Легенда про пелікана, який жертвує собою заради порятунку потомства, пережила сторіччя і дожила до наших днів. У різних релігіях пелікан став символом найвищої безкорисливості, доброти.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.