За останні роки Нацрада зупинила роботу з обмеження російського впливу в інформпросторі – Костинський

За останні роки Нацрада зупинила роботу з обмеження російського впливу в інформпросторі в Україні.

Про це в ефірі prm.ua заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у 2015-2020 рр. Сергій Костинський.

“Була зроблена ставка, в тому числі на те, що є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, є Служба безпека України, які вели ґрунтовну роботу, які за останні чотири роки заборонили понад 80 телеканалів, були ухвалені рішення по блокуванню російських соціальних мереж. І було зрозуміло, що достатньо просто ще два-три роки, і абсолютно ґрунтовно буде обмежено мовлення й абсолютно всіх проросійських телеканалів. Насправді їх було набагато більше, їх залишилося всього лише п’ять чи шість”, – розповів Костинський.

Він наголосив, що “завдяки Нацраді вже при Зеленському з’явилися ще два телеканали, які легалізували фактично Kyiv Live й Odesa Live”.

“Тобто, якщо з 2014 до 2019 рік йшла системна і послідовна робота щодо обмеження російського впливу в інформаційному просторі, то з 2019 по 2020-й рік ми побачили, що ця робота була зупинена фактично. Національна рада ухвалювала абсолютно номінальні рішення, які ні на що не впливали.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Єдине, що я бачив – це тиск на телеканал “Прямий” з боку Державного бюро розслідувань і з боку Нацради. Я розумію, що їхня стратегія полягала в тому, щоб боротися з телеканалами “Прямий”, “Еспресо”, “П’ятий”. І уваги телеканалам Медведчука та іншим проросійським телеканалам не приділялося”, – резюмував Костинський.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.