З’явився новий телеграмканал “Archive artifacts” з архівів КГБ

Заступник головного редактора Історичної правди Володимир Бірчак створив особистий телеграмканал “Archive artifacts”. Про це повідомляє istpravda.com.ua. На каналі щодня з’являтимуться фото, особисті документи та речі, які зберігаються в архівних справах колишнього КГБ і за котрими стоять людські мікроісторії або історичні події.

Створюючи телеграмканал,Володимир Бірчак написав:

“Архівні документи – це неймовірно цікаво. За кожним листочком, фото, чи документом стоїть чиясь людська історія. Відкритість архівів в Україні, а зокрема архівів, що зберігають документи ЧК-КҐБ і які були відкриті завдяки декомунізаційним законам справді дивує не тільки українців, а й іноземців.

Сам я відпрацював 6 років в системі архіву СБУ на різних посадах. Але після завершення роботи в архіві, я не припинив працювати із документами. За цей час назбиралось дуже багато інформації та цікавих артефактів, якими хочеться із Вами поділитись.

Отже, я вирішив відкрити телеграм-канал “Archive artifacts”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.