З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

Шановна письменницька громадо, шановні українці!

Секретаріат Національної спілки письменників України щиро вітає вас із нагоди 30-ї річниці Незалежності України!

Цей знаменний день, 24 серпня 1991 року, став для кожного з нас не лише символом незалежності, а й могутнім стимулом для подальшої розбудови нашої держави та зміцнення її сили й могутності.

Ми, письменники, стали осердям тих карколомних перетворень, які розпочалися 30 років тому і які змінили не лише Україну, назавжди вирвавши  її із пут радянської окупації, а й утвердили її як повноправну незалежну державу на мапі світу, а також заклали потужний підмурок для майбутніх поколінь у можливості їхнього розвитку.

Проте шлях незалежності України – вельми складний і тернистий, це шлях не лише розвитку і набутків, але й великих утрат. Це шлях неймовірних випробувань, які Богом судилося пережити й переживати всім нам, проте здобута свобода, якщо звернутися до історії світу, ніколи не була легкою.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

30 років тому ми зробили доленосний вибір, щоб Україна нарешті стала суверенною, і ми не самі в цьому виборі, який докорінно змінив нашу свідомість і подарував чуття власної гідності й гордості за державу, частиною якої ми є.

Ми маємо пишатися здобутками України і маємо відчувати скорботу за втратами. Ми маємо пам’ятати всіх тих, хто віддав своє життя за Незалежність України, хто поліг у боротьбі за нашу свободу, і передати у спадок нащадкам цю пам’ять.

Із Днем Незалежності! Слава Україні!

Секретаріат Національної спілки письменників України