X Книжковий Арсенал завершив прийом заявок з приголомшливим результатом

Про бажання взяти участь у виставці-ярмарку заявили 217 видавництв, організацій та культурних інституцій і 69 ілюстраторів – повідомляє artarsenal.in.ua. До програми надійшло 584 пропозиції, у тому числі від незалежних заявників з-за кордону.

«Дякую всім подавачам за те, що довірили нам свої креативні ідеї — ми вивчимо кожну з 584 пропозицій до програми і відберемо ті, які разом із кураторськими та спеціальними проєктами складуть велику програму десятого Книжкового Арсеналу. Для нас кількість заявок — це не просто цифри, за ними ми бачимо конкретних людей, їхню небайдужість та любов до своєї справи, до книжок. Вдячні всім, хто подавав заявки, дотримуючись Умов участі і кількісно, і якісно», – висловила подяку координаторка Книжкового Арсеналу Юлія Козловець.

«Ми почали опрацьовувати заявки і наприкінці лютого оголосимо результати. Усі заявники отримають від нас повідомлення. Мене ж неймовірно тішить, що з кожним роком кількість заявок збільшується — це говорить про зростання книжкового ринку та його спроможності», – зазначила директорка ярмаркової частини Книжкового Арсеналу Віра Кружиліна.

Десятий Книжковий Арсенал відбудеться 20–24 травня 2020 року. У фокусі ювілейного фестивалю – оптимісти скептики. Куратором фокусної теми став літературознавець, кандидат філологічних наук Ростислав Семків.

X Книжковий Арсенал складатиметься з таких програм:
— Письменницька програма, куратор Сергій Жадан
— Програма із професійного розвитку, кураторка Оксана Хмельовська
— Українська програма, координаторка Таня Родіонова
— Міжнародна програма, кураторка Оксана Щур
— Дитяча програма, кураторка Юлія Козловець
— Програма з книжкового дизайну, кураторка Ольга Жук
— Музична програма, кураторка Любов Морозова
— Спеціальна програма Ірини Славінської
— Мистецькі проєкти, координаторка Соломія Савчук.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Інші складові фестивалю:
— Конкурс «Найкращий книжковий дизайн»
— Спеціальні програми та проєкти з філософії, фантастики, науково-популярної та музейної книги, графічної прози, кулінарних книг.