Визначили переможців всеукраїнської літературної премії за найкращі твори в жанрі фантастики

На Вінниччині визначили переможців всеукраїнської літературної премії імені Ігоря Федорова за найкращі твори в жанрі фантастики.

Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на  голову Вінницької обласної організації НСПУ Вадима Вітковського.

«На конкурс надійшло два десятки творів від авторів майже зі всієї України, але першої премії цьогоріч вирішено не присуджувати нікому», – повідомив Вітковський.

За його словами, друга премія дісталася Наталі Кондратенко з Одеси за оповідання «Нові технології». Лауреатами третьої премії стали троє авторів: Сергій Зінченко з Кривого Рогу за оповідання «Стіна проти насіння» на тему боротьби з вірусом, Олександр Ігнатенко з Лубен Полтавської області за оповідання «Відзначені» та Олександр Тригубов із  Сум за оповідання «Последний день».

Журі конкурсу ім. Ігоря Федорова цьогоріч вирішило присудити ще дві заохочувальні премії – диплом і грошову винагороду отримають Олена Степанець за оповідання «Розшукується дракон» та Наталя Юницька за оповідання «Земна сестра».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вручення нагород переможцям відбудеться після закінчення карантину.

Літературна премія імені Ігоря Федорова за найкращий твір малої форми у жанрі фантастики заснована 2018 року Вінницькою обласною організацією НСПУ та мамою відомого українського фантаста Ігоря Федорова – Нелею Миколаївною. Федоров відомий як автор сценарію двох серій американського серіалу «X-Files»(«Секретні матеріали»). За радянських часів організовував всесоюзні зльоти любителів фантастики «Віннікон». Автор збірки для дітей «Казки дивного лісу» і книги віршів «Кощуна». Переклав з англійської роман американської письменниці Джейн Йолен «Карти смутку» (Cards of Grief).