Визначено переможців Всеукраїнської літературної премії імені Леоніда Тендюка «Експедиція»

16 лютого відбулося засідання журі Всеукраїнської літературної премії імені Л.М. Тендюка «Експедиція», під час якого було визначено цьогорічних переможців. Про це повідомляється на офіційній сторінці Кіровоградської обласної організації НСПУ у Facebook з посиланням на сайт Катеринівської сільради.

До участі в конкурсі на здобуття премії «Експедиція» можна було подавати твори сучасних українських письменників пригодницького жанру в двох номінаціях: «Проза і есеїстика» та «Поезія».

У номінації «Проза і есеїстика» були представлені три кандидати: Олександр Ляшко із книгою «Сім футів під сузір’ям Південний Хрест», Олександр Михайлюта із книгою «Воїни «Антимафії», Петро Мельник із книгою «Дивовижна подорож Соні й Асі до Давнього Єгипту».

У номінації «Поезія» для розгляду журі були подані: поетична збірка Василя Левицького «У краї на зліт часів: поезії» та вірші Роксоляни Гонтар і Олександра Коляди.

В результаті таємного голосування журі обрало двох лауреатів: у номінації «поезія» – Василя Левицького, у номінації «проза і есеїстика» – Олександра Ляшка.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Урочисте вручення премії відбудеться 3 березня 2022 року у с. Володимирівка Кропивницького району в день народження Л.М. Тендюка.

Нагадаємо, що Всеукраїнська літературна премія імені Леоніда Тендюка «Експедиція» була заснована торік Кіровоградським осередком НСПУ та Катеринівською сільською радою з метою вшанування відомого в Україні та за її межами письменника Леоніда Тендюка, а також привернення уваги до високохудожніх творів сучасних українських письменників пригодницьких жанрів.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.