Вистава «Кассандра» вирушить у тур у Кембридж та Оксфорд, а також буде доступною онлайн

Виставу «Кассандра» за однойменним твором Лесі Українки покажуть у Кембриджі та Оксфорді, а також вона буде доступною онлайн.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Українського інституту.

Після успішної прем’єри минулої осені в Лондоні «Кассандра» Лесі Українки з’явиться на сцені в Кембриджі та в Оксфорді, в межах Сезону культури Велика Британія/Україна.

Вперше опублікована у 1908 році, поетична драма Лесі Українки переповідає історію Троянської війни з точки зору Кассандри. Сьогодні голос Кассандри лунає в сучасну епоху – політики постправди, під тінню російської війни в Україні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Новий переклад Ніни Мюррей класичного українського тексту не може бути більш актуальним», Euronews.

Поціновувачі творчості Лесі Українки та сучасного театру, котрі перебувають в Україні, зможуть подивитися онлайн-трансляцію вистави, яка буде доступна для перегляду 23-26 березня: https://ukuaseason.org/…/e…/kassandra-lesi-ukrayinky-onlajn/

«Кассандра» представлена у новому перекладі Ніни Мюррей та створена колективом Live Canon й Ukrainian Institute London, а гастролі в Оксфорді та Кембриджі відбудуться в межах Сезону культури Велика Британія/Україна, розробленого спільно British Council Ukraine та Ukrainian Institute – Український інститут.

Постановки в Оксфорді та Кембриджі стали можливими завдяки співпраці з Cambridge Ukrainian StudiesCambridge4Ukraine, Cambridge Classics, APGRD – Archive of Performances of Greek and Roman Drama та Oxford University Ukrainian Society.

#UKUASeason