Виходить шестигодинний мінісеріал про останні місяці існування The Beatles

Вихід фільму The Beatles: Get Back про останні місяці існування групи “Бітлз” заплановано на кінець листопада 2021 року. Він вийде на стрімінговій платформі Disney +. Про це пише suspilne.media.

The Beatles: Get Back — це шестигодинна стрічка Пітера Джексона, кінорежисера з Нової Зеландії, який зняв “Володаря перснів” за книгами Джона Толкіна. Картина присвячена історії запису останнього альбому гурту Let It Be і заснована на раніше не виданих відеозаписах — близько 55 годин відео, яке було зняте у січні 1969 року Майклом Ліндсей-Хоггом, і 140 годин аудіозаписів.

  • Одним із завдань, яке поставили перед собою Джексон і його команда, — по-новому поглянути на той період в історії The Beatles, який традиційно вважається затьмареним конфліктами між учасниками групи.

Напередодні прем’єри фільму Пол Маккартні дав інтерв’ю BBC Radio 4. Музикант сказав, що саме Джон Леннон захотів розпустити гурт.

“Я не провокував розкол. Це був наш Джонні. Припиніть це негайно. Я не спровокував розкол. О, ні, ні, ні. Одного разу Джон увійшов до кімнати і сказав: “Я йду з The Beatles”. Це викликає розкол чи ні?” — сказав Маккартні.

Маккартні також додав, що хотів би, аби група продовжувала існувати, тим більше що після восьми років спільної роботи вони все ще створювали “досить хороші речі”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Справа у тім, що Джон почав нове життя з Йоко. Джон завжди хотів вирватися з товариства, тому що, знаєте, його виховувала тітка Мімі, яка була досить репресивною, тому він завжди прагнув вирватися”, — сказав музикант.

Що відомо

  • Згідно із загальновідомою інформацією, Пол Маккартні в односторонньому порядку розпустив гурт в 1970 році, коли він відповів на питання журналіста, заявивши, що The Beatles більше не існує. Його також звинувачують в тому, що він звертався до юристів з проханням вирішити загальні суперечки групи. Маккартні вважає, що якби Леннон не втік, музичний шлях групи міг би бути набагато довший.
  • Спочатку The Beatles: Get Back мав стати фільмом, влітку 2021 року було прийняте рішення зробити серіал — три серії по дві години. У картину увійдуть епізоди з останнього концерту групи, який The Beatles дали на даху офісу своєї компанії Apple Corps Ltd., інтерв’ю Пола Маккартні, архівні інтерв’ю Джона Леннона, Рінго Старра і Джорджа Харрісона.
  • 65-річний Марк Девід Чепмен продовжує відбувати тюремний термін за вбивство Джона Леннона. У вересні 2020 року йому відмовили в достроковому звільненні в 11-й раз. Під час чергового слухання Чепмен вибачився перед родичами Леннона.
  • 2 листопада 2021 року вийде книга Пола Маккартні про The Lyrics. Вона заснована на розмовах Маккартні з поетом Полом Малдуна і написана як “автопортрет в 154 піснях”. Під час підготовки The Lyrics в одному із записників Маккартні, що датується початком 1960-х років, були виявлені рукописні і раніше не публікувалися тексти пісень.
  • У 2022 році Пол Маккартні святкує 80-річчя.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.