Виходить друком книжка інтерв’ю з білоруськими письменниками “Ми прокинемось іншими”

У травні у “Видавництві 21” побачить світ книжка інтерв’ю Ії Ківи “Ми прокинемось іншими: розмови з сучасними білоруськими письменниками про минуле, теперішнє і майбутнє Білорусі”. Видання вийде в рамках серії “Бібліотека Українського ПЕН”. Про це повідомляє bukvoid.com.ua.

Збірка розмов стала продовженням проєкту Українського та Білоруського ПЕН-центрів “Вечори солідарності”, який реалізовувався у серпні-вересні 2020 року і в рамках якого українські автори записували онлайн-інтерв’ю з білоруськими колегами. Згодом ці розмови були упорядковані й доповнені, а ще три – записані спеціально для книжки.

Авторкою та упорядницею збірки стала поетка і перекладачка Ія Ківа. Ідея проєкту належить Олі Гнатюк і Тетяні Терен. Літературне редагування здійснила Анастасія Левкова. На обкладинці книжки – ілюстрація білоруської художниці Анни Редько Belarus2020 із циклу “Пишіть листи політв’язням”.

До збірки “Ми прокинемось іншими” ввійшли 10 розмов з білоруськими письменниками та інтелектуалами, серед яких – Уладзімєр Арлов, Альгєрд Бахаревіч, Уладзь Лянкєвіч, Мария Мартисевіч, Вальжина Морт, Таццяна Нядбай, Ганна Сєвяринєц, Дмитро Строцев, Андрей Хадановіч і Юля Цімафєєва.

Окрім розмов, книжка міститиме фрагменти із дописів героїв збірки у соціальних мережах під час найгарячіших місяців білоруських протестів, цитати з їхніх інтерв’ю та есеїв для білоруських і закордонних медіа, а також вірші в перекладах Маріанни Кіяновської, Олександра Ірванця, Наталії Бельченко, Ії Ківи, В’ячеслава Левицького, Остапа СливинськогоЛесика Панасюка та Дарини Гладун.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Видання буде презентовано за участі авторки та героїв книжки під час “Книжкового Арсеналу” в червні.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.