Вийшов офіційний трейлер документального фільму “Депортація 44-46”

Автори документального фільму «Депортація 44-46» представили офіційний трейлер стрічки.

Про це повідомляє usfa.gov.ua.

«Фільм присвячений примусовому виселенню понад 480 тисяч українців з територій, розташованих в сучасній південно-східній Польщі: Холмщина, Надсяння, Підляшшя та Лемківщина. Картина структурно поділена на 4 частини, відповідно до кількості етапів депортації. Кожна з частин містить історичні факти про період 1944-1946 років – з документами, картами, фото, газетами та хронікою», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, синхронно з історичною документальною оповіддю розгортається ігровий сюжет із допитом «переселенки» в кабінеті КДБ через 20 років після закінчення депортації, за звинуваченням у розповсюдженні неправдивої інформації про примусову сутність переселення.

Кінопроєкт цієї стрічки з робочою назвою «Переселення 44-46» став одним з переможців Дванадцятого конкурсного відбору Держкіно.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Режисер-постановник фільму – Олеся Моргунець-Ісаєнко. Автор сценарію – Тарас Лазер. Оператор-постановник – Євгеній Кирей. Продюсер – Артем Денисов (кінокомпанія “УМ-ГРУП”).

Реліз картини планується восени 2021 року.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.