Вийшов друком перший у цьому році науковий збірник «Геополітика України: історія і сучасність»

Вийшов друком перший у цьому році науковий збірник «Геополітика України: історія і сучасність».

Про це повідомляє ukurier.gov.ua.

Його заснували ще 2009 року, він двічі на рік з’являється і в друкованому вигляді, і на сайті під егідою Навчально-наукового Інституту євроінтеграційних досліджень Ужгородського національного університету. Всі публікації вміщуються і в репозитарії університету.

Цього разу, як повідомили у редколегії збірника, він вмістив низку актуальних праць із питань внутрішньої і зовнішньої політики України та країн Центральної Європи. Авторами 22 наукових праць є 10 докторів наук, професорів різних навчальних закладів і наукових інституцій України та Республіки Казахстан.

Увагу всіх, хто цікавиться суспільно-політичними процесами, привернуть статті Юрія Мателешка «Особливості політики «м’якої сили» Росії щодо України (1991 — 2013 рр.)», Степана Віднянського «Геостратегічні проєкти Міжмор’я і Тримор’я у зовнішній політиці України (1991-2020 рр.). Значна увага приділена дослідженню політичного курсу України щодо деокупації Криму та Донбасу. З цієї теми вміщено ґрунтовні публікації Ігора Тодорова «Українсько-російські відносини в цивілізаційному вимірі на тлі війни» та Івана Артьомова «Анексія Криму та її вплив на національну безпеку України». У полі зору інших авторів — актуальні проблеми інтеграції України в зону вільної торгівлі з країнами Євросоюзу, проблеми сучасного менеджменту та окремих галузей економіки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Після виходу першого в цьому році збірника праць «Геополітика України: історія і сучасність» редколегія розпочинає роботу над упорядкуванням наступного, який вийде в другій половині 2021-го.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.