Вийшла книжка про українські герби і прапори

Парламентське видавництво випустило нове доповнене ілюстроване видання «​Україна: герби та прапори», до якого включене майже 1400 геральдичних знаків Автономної Республіки Крим, Києва, Севастополя, областей, міст, районів країни. Про це повідомляє vechirniy.kyiv.ua.

Видання показує єдність регіонів і територіальних громад незалежної України, відроджує давню традицію гербів і прапорів як символів місцевого самоврядування.

Сучасними геральдичними засобами відтворюється цілісна картина історичних, культурних, соціально-економічних та інших місцевих особливостей і традицій як територіальних громад міст, так і районів, областей. Розмаїття знаків-символів створює новітній геральдичний портрет України, наближаючи вітчизняне місцеве самоврядування у цій царині до європейських геральдичних стандартів та вимог.

Кожен розділ книги містить відомості про адміністративно-територіальний устрій, картографічні та статистичні матеріали. Є у виданні й універсальний хронологічний покажчик утворення (заснування) Автономної Республіки Крим, областей, районів, міст зі спеціальним статусом, республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення та затвердження відповідними радами місцевої символіки.

Тексти подано трьома мовами: українською, російською та англійською. В якості ілюстрацій використані кольорові зображення історичних і пам’ятних місць, регіонів України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Довідник місцевої символіки – видання подарункове, розраховане як на спеціалістів, так і на широке коло читачів. Детальніше на сайті видавництва.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.