Вийшла книга «Точка сходження» фіналістів Міжнародної літературної премії імені Василя Портяка

У видавництві «Український письменник»  вийшла книга «Точка сходження», до якої увійшли п’ятнадцять кращих новел та оповідань фіналістів Міжнародної літературної премії короткої прози імені видатного українського письменника Василя Портяка. Ця премія була заснована 2019 року з ініціативи Фастівського міського голови Михайла Нетяжука та голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського на вшанування пам’яті письменника, кінодраматурга, одного з найкращих новелістів сучасності Василя Портяка та з метою сприяння розвитку короткої прози, відзначення сучасних майстрів новели та оповідання, а також пошуку нових імен в українській літературі.

Книжка побачила світ за підтримки ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ ОДНОГО ІЗ ІНІЦІАТОРІВ ТА ЗАСНОВНИКІВ ЦІЄЇ ПРЕМІЇ Фастівської міської ради, яка взяла на себе зобов’язання повного фінансування цього щорічного проекту: грошова винагорода переможцю в сумі 10 тисяч гривень та видання збірки творів фіналістів.

До книги увійшли короткі твори авторів із різних регіонів України та із-за кордону: Юрія Сичука з міста Луцька; Володимира Ткаченка зі Сміли Черкаської області; Ольги Полєвіної з Кропивницького; Раїси Харитонової з Києва; Віри Марущак з Миколаєва; Ігоря Гургули зі Львова; Івана Донича із села Требухів Київської області; Ігоря Коваленка з міста Сміли Черкаської області; Марини Павленко з Умані Черкаської області;  Михайла Карасьова з міста Обухова Київської області; Анни Багряної з Болгарії, місто Софія; Галини Яценко зі Львова; Валерія Хмелівського з міста Бердичева Житомирської області; Наталі Доляк із Вінниці та Дмитра Дима з Івано-Франківська.

Урочисте вручення премії та книг фіналістам було заплановано провести 31 березня в день народження Василя Портяка у Фастові, але з нашестям на Україну коронавірусу це свято переноситься на невизначений час.

Та усякі віруси рано чи пізно минають, а література залишається завжди, тож вручення премії за 2019 рік обов’язково відбудеться, але після приборкання в Україні коронованої пошесті. А поки що запрошуємо літераторів надсилати свої короткі твори на здобуття премії імені Василя Портяка за 2020 рік.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На здобуття Премії висувається лише один оригінальний короткий  (до 30000 знаків без пробілів) твір (оповідання, новела) написаний українською мовою та опублікований в друкованому вигляді протягом трьох останніх календарних років.

Претендент на здобуття Премії подає до 31 грудня поточного року на електронну адресу НСПУ: nspu@ukr.net (з позначкою «Премія ім. Василя Портяка»), текст твору в електронному вигляді форматом doc, docx, rtf, кегль 14. Перед назвою твору пишеться заява автора щодо висунення його твору на здобуття Премії, в якій вказується прізвище, ім’я та по батькові автора, рік народження та місце проживання, контактний номер телефону та електронна адреса, а також письмова згода на обробку його персональних даних та підтвердження публікації твору в часописах чи книгах за останні три роки.

Оргкомітет премії ім. В.Портяка