Вийшла друком книга “Слова Відважних” – творів лауреатів Літературної премії Ірпеня

Вийшла з друку збірка творів перших лауреатів Літературної премії Ірпеня, яка входить у трійку всеукраїнських літературних премій за розміром грошової винагороди. Книга називається «Слова Відважних». Збірка видана коштом товариства «Відважних», яке виступило спонсором премії. Про це повідомляє itvua.tv з посиланням на оргкомітет премії. 

До збірки увійшли твори трьох лауреатів: роман Юлії Шеко «Розділені навпіл» (номінація «Проза»), добірка віршів Юлії Григорук «Забинтований світ» (номінація «Поезія») та повість Олени Терещенко «Скринька королеви Анни» (спеціальна номінація «Література для дітей»).

Видання відкривається вступними словами голови оргкомітету Літературної премії Ірпеня, очільника Інвестиційної ради міста, СЕО товариства «Відважних» Володимира Карплюка та голови Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського.

“Ірпінь відкрив ще одну письменницьку традицію, заснувавши Літературну премію Ірпеня. У часи скорочень видатків на культуру ця ініціатива є сміливим викликом для тих, хто традиційно «економить на культурі». Сподіваюся, що ця премія стане потужним стартом для багатьох нових імен в Українській Літературі”, – зазначив у своїй передмові до книги Михайло Сидоржевський.

«Товариство «Відважних та Інвестиційна рада Ірпеня поставили собі завдання  знайти в Україні авторів, які зможуть показати усьому світові, що письменник – це немаргінальн ий провінційний писака, який змушений працювати на трьох роботах, щоб видати свою першу, а іноді й єдину  книгу, – йдеться у вступному слові Володимира Карплюка. – Настав час відроджувати Українську Літературу. Інвестиції в письменництво в Україні будуть так само важливі та успішні, як і в будь-яку іншу сферу».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Літературна премія Ірпеня – щорічна всеукраїнська премія у галузі літератури, заснована 2020 року товариством “Відважних” та Інвестиційною радою Ірпеня. Завдання премії – пошук нових авторів із метою їх мотивації до подальшої творчості. Премія має три номінації: проза, поезія та спеціальна премія література для дітей. На розгляд журі премії приймаються невидані раніше рукописи авторів, які дотепер не видавали жодної книги, але публікували свої твори в колективних збірках чи антологіях. Вік та географія претендентів на отримання премії необмежений. Тематика творів та їхній обсяг – вільні. Премія увійшла в першу трійку всеукраїнських літературних премій та є першою серед усіх приватних літературних премій в Україні за розміром винагороди – 50 тис. грн. кожному лауреату, а загальний преміальний фонд складає понад 160 000 гривень щорічно.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.