Видавництво Vivat готове додрукувати книгу «Справа Василя Стуса», якщо буде попит

Видавництво Vivat готове, якщо буде попит, додрукувати новий наклад книжки Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», зважаючи, що Київський апеляційний суд рішенням скасував заборону на видавання та поширення книжки.

Як передає ukrinform.ua, про це в коментарі Радіо Свобода сказала генеральна директорка видавництва Юлія Орлова.

«Зараз у нас і наших контрагентів ще є залишки книг, і тому додрук не плануємо. Але, якщо наклад закінчиться, а попит буде, то ми узгодимо з Вахтангом ту фразу, на яку зауважив суд, і зробимо ще наклад», – наголосила Орлова.

Зазначається, що нині загальний наклад книжки становить майже 99 тисяч екземплярів. Це дуже значна цифра для українського книжкового ринку, адже багато новинок навіть від успішних і знаних авторів друкуються тиражем у кілька тисяч примірників.

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд 19 березня скасував рішення Дарницького районного суду Києва про заборону поширення книги журналіста Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Дарницький районний суд Києва 19 жовтня 2020 року частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва Vivat та історика і журналіста Вахтанга Кіпіані про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса».

Зокрема, суд визнав недостовірними деякі фрази, наведені у книзі, і зобов’язав видалити їх, а також заборонити розповсюджувати надрукований тираж книги та подальше її тиражування до усунення фраз, що містять інформацію про Медведчука.

Також суд ухвалив заборонити Кіпіані та видавництву поширення пов’язаної з книгою інформації у пресі, на радіо, телебаченні, в інтернеті та інших ЗМІ.

“Справа Василя Стуса” вийшла у видавництві Vivat у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних і друзів.

Медведчук був призначений державним адвокатом Стуса, коли його у 1980 році заарештували вдруге.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.