Видавництво «Лабораторія» випустить феміністичну версію роману «1984», написану від імені Джулії

Видавництво «Лабораторія» готує до друку феміністичну версію культового роману Джорджа Орвелла «1984» — книжку-антиутопію «Джулія» американської письменниці Сандри Ньюман.

Головна героїня Джулія Вортінг працює механіком, що лагодить машини для написання романів у відділі художньої літератури в Міністерстві правди. На вулиці 1984 рік, Лондон — головне місто Злітної смуги Один, третьої за чисельністю населення провінції Океанії.

Згідно з ідеологією ІнгСоц і правління партії та її лідера Великого Брата, Джулія є зразковою громадянкою — життєрадісно-цинічною, ні в що не вірить і зовсім не переймається політикою. Вона регулярно порушує правила, але також співпрацює з режимом, коли це необхідно. Джулію люблять усі, бо вона знає, як вижити у світі постійного нагляду, Поліції думок, дітей-шпигунів і чорних ринків пролетарських районів. Вона дуже добре вміє виживати.

Але Джулію починає інтригувати колега з відділу записів — працівник середньої ланки Зовнішньої партії, на ім’я Вінстон Сміт (головний герой Орвелла). І коли одного разу, підійшовши до Вінстона, вона імпульсивно вручає йому записку (потенційно суїцидальний жест), то усвідомлює, що втрачає контроль і більше не може почуватися у безпеці в цьому світі.

  • Сандра Ньюман викладала письменництво та літературу в Університеті Темпл, Університеті Чепмена та Університеті Колорадо, а також публікувала художні та нонфікшн-твори в Harper’s, Granta, Observer, Telegraph та Mail on Sunday.
  • Перший роман Ньюман «Єдина хороша річ, яку хтось зробив», опублікований 2002 року, був номінований на премію Guardian First Book Award — 2002.
  • Раніше видавництво «Бородатий Тамарин» анонсувало вихід автобіографічної книжки приматологині Джейн Ґудолл «У пошуках надії». Після пів століття революційних досліджень Ґудолл переосмислює стосунки між людьми та природою й висловлює віру в те, що попри все, що відбувається з планетою, у нас усе ще є надія.

divoche.media

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал