Видавництво коміксів та графічних романів «Вовкулака» призупиняє друк своїх видань

Видавництво коміксів та графічних романів «Вовкулака» змушене призупинити друк своїх видань через епідемію коронавірусу. Про це повідомля chytomo.com з посиланням на на сторінку facebook.com видавництва.

У заяві пояснюють, що через закриття комікшопів, деяких онлайнмагазинів, книгарень та книжкових мереж, відтерміновані та скасовані ярмарки та гік-івенти, видавництво залишилося без 99% каналів збуту і, відповідно, фінансування.

«Через це ми вимушені призупинти друк наших видань, (бо навіть за наявності 100-200 передзамовлень, неможливо друкувати кількатисячні наклади і просто залишати їх на складі) до нормалізації ситуації, виходу з карантину та поновлення роботи книжкових та коміксових магазинів тощо.

Ми дуже сподіваємося, що це станеться на початку літа. Нам дуже шкода, але це дійсно вплив факторів непереборної сили, на які ми не в силі ніяк вплинути», — пояснюють у «Вовкулаці».

У заяві додають, що серед видань, які були запущені в роботу до карантину, залишився додрук коміксу «Відьмак. Дім зі Скла», який має вийти приблизно через 1-2 тижні. Першими виданнями, які побачать світ одразу після карантину, будуть: 4-й випуск «Серед Овець» та «Відьмак. Прокляття Воронів».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Але робота видавництва не зупиняється, і наразі малюються нові, ще навіть не анонсовані українські комікси, намальовані редагуються, вже придбані ліцензії перекладаються (наприклад, завершений переклад першого тому «Касти Мета-Баронів»), ми доробили і наповнили інформацією та прев’ю наш сайт і ведемо перемовини щодо нових ліцензій», — наголошують видавці.

Нагадаємо, що «Вовкулака» — українське незалежне видавництво коміксів та графічних романів, засноване 2017 року. У 2018-му отримало офіційну реєстрацію як видавництво України. У 2019 році видавництво створило імпринт авторських коміксів для дитячої аудиторії «Мавка».