Втрати Голлівуду внаслідок коронавірусу складуть близько 17 мільярдів

За оцінками Screen Producers Australia, сума збитків кіногалузі тільки в їхній країні перевищить 325 мільйонів доларів, адже було зупинено роботу над більш ніж сотнею телешоу й фільмів. Про це інформує iod.media.

Оскільки в Каліфорнії діють суворі обмеження, зйомки в Голлівуді також зупинено і дати випуску найочікуваніших прем’єр було перенесено. В результаті, за даними Hollywood Reporter, вже в березні глобальна втрата доходів від касових зборів склала понад 7 мільярдів доларів, адже тільки в одному Китаї тоді було закрито 70 тисяч кінотеатрів. З поширенням вірусу збитки зростали. До кінця травня втрати Голлівуду складуть близько 17 мільярдів.

У Британії збитки ще підраховують. А Британський інститут кінематографії (BFI) запустив цільові програми допомоги на суму 4,6 млн фунтів стерлінгів (5,7 млн доларів США). У тому числі 2 млн фунтів стерлінгів, щоб допомогти незалежним режисерам відновити зйомки після карантину, і 500 000 фунтів стерлінгів у фонд, щоб допомогти тим, хто працює не за наймом і незалежним працівникам галузі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал