Всеукраїнська премія «Літературний Парнас» визначилася з лавреатами

Під час 28-го львівського Форуму видавців відбулася церемонія нагородження Всеукраїнської премії «Літературний Парнас».

Про це повідомляє litukraina.com.ua з посиланням на оргкомітет премії.

Почесну відзнаку заснувала редакція газети «Літературна Україна» у співпраці з численними партнерськими організаціями в діаспорі.

Лавреатів пошанували за визначний внесок у літературу, книговидання та культуру читання.

Цьогорічними лавреатами премії «Літературний Парнас» стали професор Франкового університету Тарас Салига, прозаїк Віктор Палинський, поет та філолог-україніст Олесь Дяк, письменник, науковець і перекладач Ігор Павлюк, поетеси Марія Людкевич та Анастасія Маркиз, поет-пісняр Сергій Лазо, письменниця, теле і радіо журналістка, співзасновниця та Голова Правління ГО «Здоров’я жіночих грудей» Оксана Щирба.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Свої нагороди лауреати отримали з рук головного редактора газети «Літературна Україна», письменника Сергія Куліди.

Газета «Літературна Україна» вже понад дев’яносто років виконує ексклюзивну роль в українській культурі. На її шпальтах дебютувало покоління шістдесятників. У зламні роки на зорі незалежності видання послідовно виступило на захист української мови, права на самовизначення і суверенітет. На сторінках часопису друкувалася, зокрема, перша програма Народного руху України.

Нині газета об’єднує величезну читацьку і письменницьку спільноту в Україні та діаспорі. Сучасна місія часопису – утвердження культури діалогу й розширенням меж українського світу.

Газета вручає низку поважних відзнак, зокрема Міжнародну премію «Друг літератури» (для меценатів, політиків і промоутерів читання), Премію імені Володимира Сосюри та Всеукраїнську премію «Літературний Парнас».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.