Все залежить від дій батьків: плюси і мінуси дитячих розвиваючих книг

Останнім часом можна помітити тенденцію, що більшість подружніх пар заводять дітей і не приділяють їм достатньої уваги і «скидають» власну ношу виховання на своїх батьків, або ж, в одному з частих випадків, на допоміжну дитячу літературу. Особливо це актуально для батьків, які працюють з дому і не мають достатньої кількості часу для якісного виховання. Тоді і приходять на допомогу вони – дитячі книги, які можна купити за посиланням.

Найчастіше, час подібних книг приходить тоді, коли діти вже навчилися говорити окремі слова і фрази, але при цьому ще не мають загальних уявлень про світ. Саме в цьому віці їм необхідно починати вчити назви і звуки тварин, іменування квітів, речей, і іншого. Так у чому їх переваги, а в чому недоліки?

Плюси:

– Інформація

Почнемо з того, що інформація в подібній літературі впорядкована і може легко сприйматися безпосередньо самою дитиною.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

– Розвиток органів чуття

Книги такого роду включають в себе не тільки візуальну інформацію, а й нерідко тактильні і звукові вправи, що допомагає комплексно розвиватися малюкові.

– Зручність

Книга компактна і не вимагає якихось конкретних умов збереження, тому її можна легко взяти з собою в гості, щоб дитині було чим зайнятися, або ж в невелику подорож, щоб урізноманітнити його проведення часу.

Мінуси:

  1. Нерідко батьки купують дані розвиваючі книги для того, щоб дитина менше відволікала їх від будь-якої домашньої або професійної роботи, але це не є добре тому, що без сторонньої допомоги малюк може зробити якусь помилку (припустимо невірне співвідношення звуків тварин) від яких надалі його буде складно відучити.
  2. Якщо не допомагати малюкові, то незабаром подібний вид діяльності може йому набриднути, що в майбутньому також викличе проблеми в навчанні дитини за допомогою даного способу такі як повна відсутність бажання вчитися по ньому.
  3. Часто такі книги виготовляються з паперових матеріалів, таких як картон, тому книга може швидко прийти в непридатність якщо до неї неакуратно ставиться.

Виходячи з цього можна зробити висновок, що мінуси стосуються більше відношення батьків до дитини, де батьки залишають книгу і дитину наодинці не приділяючи належної уваги. І цього можна досить легко уникнути. Потрібно лише пам’ятати, що розвиваючі книги це допоміжний матеріал, який не замінить батьківського виховання і без їх участі матиме мало користі.